3 Sep 2014

Published >> Atlas of applied artists and designers in Serbia of 21st century

Knjiga "Atlas likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije - 21. vek" ušla je u završnu fazu štampanja. S ponosom možemo da kažemo da smo ostvarili vredno i korisno delo koja će u dužem vremenskom periodu biti svetionik i mesto gde će svako moći da pronađe detaljne i bogato ilustrovane informacije o danas aktivnim srpskim najznačajnijim umetnicima primenjenih umetnosti. Od početne ideje da napravimo knjigu obima oko 400 strana, došli smo do knjige koja sadrži biografije i radove 410 umetnika na 800 strana, sa više od 2150 ilustracija u boji.

Konačno izdanje štampano je u dimenzijama 22x29,5 cm, u punom koloru, na finoj kunstdruk hartiji, sa tvdim plastificiranim koricama debljine 3mm. Umesto da štampamo dva toma od po 400 strana ili čak četiri toma od po 200 strana, odlučili smo se za ekonomičnu varijantu štampanja jednog toma od 800 strana. U želji da postignemo izuzetno kvalitetnu knjigu koja je realizovana po obimu dvostruko većem od planiranog, duplo smo prekoračili ograničeni budžet koji smo predvideli za pokrivanje troškova realizacije projekta. Zbog toga, štampali smo knjigu u malom, ograničenom tiražu od 450 primeraka. Poznata nam je činjenica da mali tiraž sobom nosi i višu cenu troškova pripreme, štampanja i povezivanja knjige. Međutim, sigurni smo da će ovaj tiraž zadovoljiti potrebu za knjigom koju ima 410 umetnika čija se imena nalaze u njoj. Verujemo da će tiraž biti rasprodat u vrlo kratkom vremenu nakon izlaska knjige iz štampe. Iz razloga malog i ograničenog tiraža, visoke cene štampe i želje da krajnja cena knjige ne bude visoka, knjigu nećemo prodavati preko knjižara niti posrednika, koji po pravilu uzimaju visoku knjižarsku proviziju, već direktno, svakom pojedinačnom kupcu. Kupcima iz Beograda i Novog Sada donećemo knjigu lično, a onima iz unutrašnjosti, poslaćemo knjigu poštom ili putem kurirskog servisa.

Na osnovu kalkulacije konačnih troškova i potrebe da isplatimo pripremu štampe (400 štamparskih ploča formata B1, oko 2t kvalitetnog štamparskog papira i dr.), štampu knjige i 6-tomesečni rad našeg tima na projektu, odlučili smo da cena knjige bude 7000 dinara ili 60 evra, što je minimalan iznos za knjigu ovog kvaliteta i obima.

Promocija knjige u Beogradu biće održana u četvrtak, 25. septembar 2014. godine u 18h u Mixer House-u, u Beogradu u Karađorđevoj ulici br. 46. Nakon ove, nameravamo da organizujemo i promociju u odgovarajućem prostoru u Novom Sadu.

Zbog malog tiraža u kojem je knjiga štampana i izuzetno velikog interesovanja, molimo Vas da nas putem mejla na internet adresu: japansko.drustvo.pr@gmail.com ili telefonom na broj 064 2024904 obavestite ukoliko želite da kupite knjigu, kako bi rezervisali Vaš primerak i knjigu Vam dopremili odmah nakon izlaska iz štampe.

Još jednom, želimo da se zahvalimo svima koji su nam dali svoj fotodokumentacioni materijal i na taj način nam pomogli da realizujemo ovaj vanserijski izdavački poduhvat.

Srdačan pozdrav,

Autori knjige i
Japansko društvo


No comments:

Related Posts with Thumbnails